fredag, april 29

Tekniken Går Framåt


Ja, såhär ser det ut i bland på dagarna här hemma. Pojken får tråkigt och efter att ha varit ute en hel dag och grejjat, så brukar han vilja spela. Vad gör man? Klart att han får spela lite PS2 om han vill de. Han är bra på det.
Men, Jag vet inte hur ofta jag får höra hur mycket saker pojken har, och -han har ju allt! Och att en snart 4åring sitter vid ett PS2, det skulle ju aldrig hända när jag var liten. Fast jag har dock ett minne av att vi hade ett nintendo med super Mario på. Jag vet inte hur gammal jag var när jag fick lov att spela det med mina syskon. Men Liam sitter vid datorn och flyger flygplan och han flyger radiostyrda flygplan. Han kör bilspel på PS2, en bana som jag tar på strax över en minut, kör han på 7 minuter. Jag tycker det är helt fantastiskt att han tar sig runt. Han gör mycket som jag aldrig skulle få göra när jag var liten. Men, tekniken går framåt, och nu för tiden ska man redan kunna skriva på en dator när man börjar skolan.

Så min pojk får gärna sitta vid datorn, spela PS2 eller vad han nu vill göra!

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

torsdag, april 28

Körkort Och Foglossning

Det är en plåga att gå omkring med foglossning. Bara att gå den korta vägen till dagis som brukar ta 10 minuter, tar nu 20 minuter, om jag skyndar långsamt. Nu sitter jag stilla så mycket som möjligt, för det gör verkligen ont, ändå är jag bara i 4 månaden, typ. Så jag har inget emot att sitta vid datorn å plugga teori inför körkortet. Även om det tar emot lite, så behöver jag de ändå. Klarade precis ett test som jag kämpat med länge nu, så lite uppåt är det ändå.
Ska snart köra med en lärare så jag får lite feedback. Bejben ger inte så mycket feedback, och jag undrar i bland om han verkligen tagit sitt körkort, för han har fel på mycket som jag precis lärt mig, och då blir det bara rörigt. Jag vill ju gärna lyssna på honom, men det blir mycket fel när han säger emot böcker och test och allt vad det nu är jag lär mig allt från. Vi får väl se hur det går för mig när det är dags. Än så länge tar jag det lugnt och läser i min takt.




Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

tisdag, april 26

Hizza/Dizza Anständighet?

Är det meningen att man ska lalla igenom sitt liv och försöka vara anständig? Jag känner inte att anständighet är något som följer med i min personlighet. Efter som att jag inte är den mest anständiga i folksamlingar, så kan min ironi och barnslighet ge folk en uppfattning av att jag är "liten". Det är tyvärr något som bara jag själv blivit straffat för genom åren. Men det är först när jag känner mig som hemma som jag plockar fram den där  ironiska sidan. då är det många som tar illa upp, efter som att jag är så svår att känna, svår att förstå. Men det handlar nog mest om att det är folk som inte är öppna för udda ting. Det är få som har lyckats förstå mig, familjen har haft problem med de, sen finns det 5 personer som faktiskt kämpat för att förstå mig, och det har blitt vänskap som har hållit i sig. En av dessa är nu mera min festman, men det beror nog på att han själv är lite lika dan. En av dessa var en äldre man som bara ville hjälpa, han såg att jag nog inte hade det bra den tiden. Sen finns det 3 tjejer som jobbat på att komma mig in på livet. Och dom kommer finnas i mitt hjärta 4-Ever, vad som är händer.

Jag anser att anständigheten skulle låsa in mig i något som jag inte alls skulle trivas i.

Anständig = Trist, tråkig, inlåst, fastbunden.
Är man mindre anständig så kan man kalla sig själv för friare än dom flesta.

Ha ha, väldigt oanständigt... Ha ha!

Jag 


ANSTÄNDIGHETEN

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

torsdag, april 21

Riskutbildning 1

I dag bär det av på riskutbildning 1 nere på körskolan. Det ska bli skönt att veta att man inte behöver göra någon mer utbildning, att de bara e å ringa å beställa tid för uppkörningen och teorin. Så jag tror jag får sätta igång å plugga lite nu igen. Det har änna avtagit en del, efter som att det kändes som att det var så långt kvar till själva teoriprovet. Men i veckan efter påsk ska jag ringa och se om det finns någon tid över snarast. Har man tur så får man ju båda på samma dag. Det skulle inte vara så illa. Fast det är många som ringer nu och vill göra sitt över sommaren, efter som att nya förare är lite skrajja för att köra på vintern. Så, tyvärr så är det nog långt tills jag får göra mitt.

I dag slutar Jocken tidigt, tidigare än vad han ska egentligen. Men utbildningen börjar ju 12, så jag måste vara i tid. Sen blir det till att sitta där i 3 timmar. Det kommer gå fort. Det kommer handla om alkohol och droger under bilkörningen antar jag. Hur man påverkas och hur nedsatta ens organ blir. Det är väl mest för att man ska veta att man inte ska köra bil påverkad, aldrig. Även om man redan vet det från första början, så måste ju ändå körskolorna få in mer pengar nu för tiden. Så detta är ännu ett sätt att få in en hacka. jag har gjort en egen lite undersökning som visar att det är 2/16 som läser på körskola, så det är ju ganska självklart att det måste till med mer för att det ska gå runt för dom.

Nu ska jag grejja lite. Köket ska städas, jag måste hoppa in i duschen och sen ska jag hitta någon lunch.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

måndag, april 18

Skaffar Familj, Skaffar Ett Liv



I mina yngre år har jag mest vandrat omkring som en vålnad. Sen hände de något, och jag fick något att leva för, något att kämpa för. Han var absolut inte planerad, och blev inte till under så väldigt trevliga omständigheter, men han finns, han kom ur min kropp och jag älskar hans liv. I dag, herre gud, var skulle jag ligga å spy om inte han fanns? Jag dumpade hans pappa innan jag visste jag var gravid, tror inte det hade gjort så stor skillnad om jag hade vetat.
Nu väntar jag ännu en knodd, och jag tro inte att jag kan vara lyckligare. Ett SvenssonLiv är inte så illa som alla säger. Det är stabilt, det känns tryggt att veta att man har en plats i livet. Man finns för att göra något nyttigt.


Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

torsdag, april 14

Badkar

Nu är liam och jocken iväg å hämtar ett badkar. Gud va ja har längtat efter att kunna lägga mig i ett bad. Fast de kommer antagligen ta lång tid innan de är klart. De ska stå i källaren. På vintern är de ju till ingen nytta. De är för kallt i källaren. Men på sommaren blir de nog härligt. Nu måste ja börja med maten. Ha de bäst.

Måste Man Vänta?

Jag kan inte vänta tills mina barn blir stora. Jag är så nyfiken på hur dom kommer klarar sig genom livets hinderbana, vad dom gör av livet dom har fått. Hur kommer dom vara, hur kommer deras familjer att se ut. Jag är så nyfiken. Hur många barnbarn kommer jag få, kommer jag få vara med dom och se dom växa upp innan jag försvinner. Säg inte att dom kommer skaffa sig en sketen Volvo bara.
Kommer jag få vara delaktig, eller får jag inte vara med. Vart kommer mina barn studera? Blir dom något stort, eller blir dom skoltrötta som jag? Droger? Alkohol och fester, eller studier och sunt förnuft?
Vilka viktiga val kommer dom göra, eller kommer dom låta någon annan göra stora val åt dom?

Jag vet i alla fall att,
Jag vill inte stå och peka åt dom! Jag kan finnas för att varna, för att knuffa, för att diskutera med.
Jag vill inte slänga ut mina barn när åldern är inne! Jag vill finnas, men ändå inte behöva leva deras liv åt dom.
Jag tänker inte påpeka vad som är rätt eller fel! Utan erfarenheter kommer man inte långt, jag är full av dom, och kan dela med mig.

Hur kommer deras rebelliska tider vara? Kommer jag bli syndabocken, eller kommer våran relation vara starkare än så? Kommer jag få hämta fulla ungdomar på fester? Kommer plånboken bli tömd när man inte har koll på den? Kommer cigaretterna försvinna i bland? Kommer jag skälla mycket, eller kommer jag ta det lugnt, jag vet väl ändå hur det går till när man är ung.

Så mycket som man längtar efter att få vara med om!




Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

onsdag, april 13

Min Hjälte

 

  Här står han i fönstret å skjuter på dom små fåglarna, min lilla kille. Han är så go så ja vill äta upp honom. Så typiskt att ja alltid skriver till bloggen när ja ser på Big Brother. Ja hinner ju inte skriva, måste ju titta nu när Basshunter är där å hånglar med blondinen. Ha ha

tisdag, april 12

Världsförälder.

 
  Jag vet inte hur många reklamer jag sett under denna stackars timme jag suttit framför tv i dag som bett om människors hjälp för dom utsatta länderna. Man får se barn som inte bara är undernärda utan även sjuka av svält. Dom pratar om att det inte är ok att barn ska se ut så. Jag själv har en liten tjej genom ActionAid. Har betalat 200 varje månad i flera år, och de kan jag tycka är lagom. Men de jag funderar på är att om de är någon som hjälper dom som är hemlösa och dör av svält här hemma i vårt stackars värld? De ser man ingen reklam för... Jag blir lite frustrerad. Nu är de i alla fall Big Brother. Ha de gött

söndag, april 10

Söndag.. Var Tog Helgen Vägen?

Göteborg ja, nte för att jag har varit ute och sett mycke av de, men härligt att fåt spenerat tid med någon som man aldrig träffar, även om det varit framför Tha Tv med massa godis å för mycket kallorier. HA HA
Ska åka hem nu om några timmar. Jag hoppas att gubben min städat lite. Själv kan jag ju knappt böjja mig fram utan att få uppstötningar. Det ska bli skönt.. om typ 6 månader när jagnte ärgravid längre, ha ha!

Nu ska jag dricka cola å titta mer på Tv tills barnen kmmer, sen är det dags att gå å äta lite innan tåget går.
Hörs mer i kväll!

Pözz & Kräm

Glöm Inte Prutta Innan Du Går

lördag, april 9

My Girl

Sitter i GBG nu hos min Babe. Det är fan inte ofta man får träffa henne längre, men det blir väl så när man skaar sig familjer. Man får helt enkelt skaffa sig tid till att träffas. Liam skulle ju följt med hit, men efter som att Mallans ungar inte skulle vara här, så bestämde Liam att han ville vara hemma, och det förstod jag ju.

I dag blir det till att dra ut i de sköna sommarvädret... ÄNTLIGEN!

Ha det gott.

Pözz & Kräm

Glöm Inte Prutta Innan Du Går

måndag, april 4

Boring TV!

Jag kan erkänna att jag aldrig varit någon TV människa, men, den senaste tiden har jag blivit helt inne i TV på kvällarna. Speciellt Big Brother. Jag förstår inte varför ajg sitter och tittar på de. Tycker nog att det är kul att stänga in människor och se hur dom psykologiskt tvingar sig igenom dagarna tillsammans med människor dom hatar, och människor dom kanske tycker om lite för mycket.

I alla fall så ägnar jag pausen i gårdagens program nu till att skriva lite. Nu står det mellan 3 ganska irriterade människor som är nominerade. Om jag själv fick bestämma så skulle jag nog inte vilja ha kvar någon av dom.

I dag vaknade jag och hade ont i magen, eller jag fick ont i magen efter frukost, så jag blev lite orolig. Men det släppte lite efter en kopp te och en film. Sen så har dagen bara rullat på. Varit oroligt i magen hela tiden. Först blev jag rädd och trodde att något illa var på gång, men när det släppte så blev jag ganska lugn, fast magen har varit orolig hela dagen. Så nu går jag och längtar efter  ultraljudet.

Nu börjar det igen, får se vem som åker ut!


Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

fredag, april 1

Fredagen

Vaknade i dag, fast hade gärna sovit ett par dagar till. Blä!
I dag har vi satt igång ett projekt jag å pojken. Tapetklister, ballonger och tidningspapper. Än så länge så är det ju bara en täckt ballong, men mer kommer det att bli. Den måste torka lite nu först. Fast Liam stod ju och målade väggarna på toa med vatten med sin pensel, så vi får fortsätta i morgon, eller en annan dag.
I morgon ska vi ju iväg till Svenljunga. Kalas blir det, antagligen lite grillad korv eller något. Ska få träffa mina brorsöner. Har bara träffat den äldsta av dom, han va go, och riktigt söt.
Jag ska se om jag får någon tid för RiskEttan snart med, och en dubbel körlektion, sen är jag nog redo för att köra upp snart... ÄNTLIGEN!

Nu ropar pojken.
Han är min stolthet.
På en vecka har han slutat bajsa i blöja, och har även slutat med blöja på natten. Sen har det hänt ett par olyckor, men det får man leva med. Det klickar nog snart.
Några råd om hur man får klickandet fortare??

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

Some Say Love - LeeAnn Rimes

Bloggerfy

Expose

Pappa 20/10-2009 Saknar Dig!

Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*

Bloggerfy