tisdag, maj 31

Liam Johan Roger

Har nu fått ordning på POJKENS BLOGG, typ överfull av bilder. Jag ska rensa där snart, efter som att det kommer vara fler som ska få plats i den bloggen senare. Den har ju funnits ganska länge, men på grund av en person som missköter bilderna så är den ganska hemlig på nätet. Det finns inte många sätt att hitta den på, om man nu inte kan adressen.

Nu är det snart Big Brother.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

Tvillingarna


Vi ska ju även få tillökning nu i oktober. Här ligger dom, ettan och tvåan, som dom just nu heter. Pojken tar det ganska bra, han är med och förstår ganska bra vad det är som händer. Han pratar rent spontant om dom i bland. Det är kul att höra hans planer om var dom ska va, och vilka leksaker dom kommer få låna. 

Med 2 stycken till i familjen så kommer det nog bli lite mer liv här. 

måndag, maj 30

Veronika Bestämmer Sig För Att Dö (trailer)




Jag såg precis denna filmen på TV1000. Bara titteln fick mig att rygga tillbaka. Men efter som att huvudpersonen är Sarah Michelle Gellar så var jag tvungen natt se vad hon gjort mer i TV-världen mer än Buffy The Vamire Slayer. Jag är ett stort fan av Buffy, älskar den serien, kunde inte låta bli att köpa hela serien. 
Men denna filmen verkar vara lite mysko. En tjej som försöker ta sitt liv, misslyckas och vaknar upp på ett mentalsjukhus. Där får hon veta att hon bara har några veckor kvar att leva.  
Något som jag reagerade kraftigt på var att mitt i filmen, spelade dom Lisa Ekdahls låt Vem vet. Och den passade inte alls in där när "Sarah", som kanske just i detta ögonblicket när låten spelades, började få tillbaka sin livsvilja. 

Jag blev paff!

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

lördag, maj 28

Lördagen

Så, då var det redan lördag, helgen snart slut igen, och ännu en vecka vankas. Vist ska man förbereda sig i tid. I dag har vi varit hos svärföräldrarna. Där blev det bulle och kaffe. Sen har vi nog inte gjort så mycket mer, vilat en stund. Snart bär det av till pojkens kusiner med en sladd. Det vart tydligen problem med husvagnen där borta. jag själv har ju bara ont hela tiden och står snart inte ut längre. Varje dag räknar jag hur många månader det är kvar till förlossning. Även om det var 4 i går, så hoppades jag att det skulle varit närmare i dag, men det är de sällan.

I kväll blir det nog bara att sitta, som i vanlig ordning. Suck!


Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

fredag, maj 27

Inget Plåster

Första dagen utan plåster. Det var inte ens planerat. Vaknade i morse och glömde ta på mig plåstret, sedan när jag kom på att jag inte hade något på mig, hade förmiddagen sprungit iväg så jag såg ingen anledning till att ta på mig något heller. Så, jag har alltså slutat röka på 2 veckor. Första veckan var det plåster steg 2 som var aktuellt. På grund av att jag har tvillingar, och att steg 1 skulle vara som att dra i sig 7 cigg om dagen, så kändes det säkrare med steg 2. Då fick man bara i sig ca 4 cigg om dagen, tror jag. Jag kan ju ha fel. Sen sista dagarna nu har jag använt steg 3, dom svagaste, och jag kan faktis inte säga om dom har hjälpt eller inte. Med dom på sig, så är det ca 1 - 2 cigg om dagen. Så jag vet inte om dom har gjort någon nytta, eller om jag kunde varit utan dom.

Ska man sluta röka, så är det viktigaste att man är inställd på det. Plåster sköter det fysiska beroendet. Men det psykiska får man ta hand om själv. Jag anser att jag har varit otroligt motiverad denna gången, på grund av tvillingarna i magen. Så jag har haft tur, och valde helt rätt tillfälle att sluta röka på.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

torsdag, maj 26

Spotify



Är det någon som vet hur det blir med Spotify nu? Måste man betala för att få tillgång, eller ska man nöja sig med bara några få timmar?
Jag själv använder Spotify gratis just för att man hittar all musik man letar efter där. Och jag tror nog att med hjälp av spotify, har nedladdningen av musik olagligt minskat. Det skulle finnas något liknande som spotify, fast med filmer med. =O) det skulle vara perfekt. Det skulle jag nog kunna tänka mig att betala någon 100 i månaden för. Och många skulle sluta ladda ner olagligt via torrents.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

onsdag, maj 25

Teorin Fortsätter


Som sagt, jag gör inte mycket annat än sitter med teorin hela dagarna, känns det som. Just nu lagar jag lite lunch. Pasta med köttbullar i sås. Mmmm, göttans! Sen bär det av till dagis för att hämta pojken. Gud va skönt det är i dag, att jag inte har lika ont i höfterna. Känns en aning befriande faktiskt. Fast min syster har tydligen åkt på skiten hon med nu.
Nu ska jag kolla till pastan, det tar ju en evighet att få dom överkokta. =OP

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

tisdag, maj 24

Chokladmuffins

Bakar chokladmuffins. Hade bara små bullformar, men det får duga. Antar att jag måste ta ut dom lite tidigare bara. Och nu har det roliga börjat. Om man råkar spilla något, så hamnar det på magen. Den står rakt ut. Jag tycker att jag är fruktansvärt stor för att gått halva vägen, men det ska väl vara så när dom är 2 som knör och växer där inne. Ju tidigare dom kommer ut, ju bättre är det för mig. Det har hittills varit en hemsk graviditet, och jag tror inte att den kommer bli bättre. Började med illamående, ordentligt med huvudvärk. När jag var i andra månaden kom foglossningen. Jag har aldrig i mitt liv hört talas om att man kan gå och ha foglossning under hela graviditeten. Men det har jag ju fått känna på nu, och det vill jag inte ens höra talas om när detta är över. Just för den skullen så är det gött att det är tvillingar, för då kanske dom kommer ut en månad tidigare. Då kanske jag slipper detta tidigare.

Tog en promenad på gåbandet förut. Funkar bra, orkar inte hålla ut så länge bara, men det hoppas jag att det blir ändring på nu snart när jag slutat röka och kanske får bukt på höfterna.

Nu ska jag gå kolla ugnen.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

måndag, maj 23

Steg 3

Om jag säger att jag inte har rökat något alls sen jag började med plåster, så ljuger jag. Men i dag ska jag gå iväg och köpa steg 3, dom svagaste. Så om jag är så dum å rökar när jag har dom på mig får jag nästan skylla mig själv.
Helgen har varit lite flängig. Varit lite över allt. Kalas och klippning. Skulle behöva damsuga här hemma med. Men jag drar mig gärna från de, efter som att jag blev rådd att låta bli sådant som gör att jag rör höfterna i sidled, på grund av foglossningen. Men gubben är ju så inne i att bygga cykelgarage och skit, så jag börjar få panik av hur det ser ut här hemma. Det tråkiga är ju bara att det är jag som får lida av att han prioriterar annat. Fast jag kan ju förstå honom, det är inte han som går här hemma hela dagarna och trampar i smulor och dammråttor, så varför skulle han bry sig?

Nu måste jag sätta mig lite med teorin, har hållt upp lite över helgen, får se vad jag kommer ihåg.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

lördag, maj 21

Kalas I THN

Så, fick mig en promenad. Blev förbannad på gubben förut med.. så där förbannad att man ville slänga saker i väggen och gråta tills man svimmar. Men sen kom jag ju på att det nog var dags att ta på sig ett nico plåster. Sen löste sig allt hur fint som helst. ha ha!

I eftermiddag blir det kalas hos syster yster. En brödrost önskades, så det fick de bli. Sen har jag miss unnat mitt fadderbarn lite, missade hennes kalas. Så hon ska väl få något hon med... En inslagen banan kanske.. =OP

Nä, nu måste jag börja städa lite. Ha det gott

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

fredag, maj 20

En Bra Början


RUSTA
Är det någon som köpt ett promenadband från Rusta än? Skulle vilja veta hur dom verkar, om dom är bra, eller går sönder lätt. Har kollat runt mycket på löparband, prommenadband, gåband och allt vad dom nu kan heta. Men dom kostar ju en hel månadslön, om jag nu hade haft något jobb.
Nä, vi ska åka dit och kika i dag tänkte jag... och då får ju jag köra lite brumbrum med. =O)


Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

Vankas Bröllop

Jag har aldrig tänkt gifta mig. Det har aldrig varit något jag känt att jag behövt förut. Inte för att jag skulle behöva det nu heller, men efter som att det är något som har diskuterats så antar jag att jag inte är helt emot det. Jag har aldrig förut träffat någon som är som min gubbe. Han är perfekt för mig, vi är ganska lika i personligheterna och vi har lärt oss leva med varandras brister. Jag känner att jag vet vem han är, och det är skönt för mig.
Nu väntar vi även tvillingar tillsammans, och jag har inte haft en tanke på att förstöra det vi har tillsammans på väldigt länge. Han får mig att må bra, och jag vet att jag lyckas med att få honom på topp ganska ofta med. Vi har kommit ganska långt i förhållandet. Jag vet till exempel att står han i köket och lagar mat, bör man hålla sig borta. Det brukar sväras ganska rejält så fort det blir lite mer stress än vad han klarar av. Samma sak om jag känner mig på dåligt humör, håller jag mig undan, och det är skönt att han inte jagar mig. En kvinna måste vara ensam i bland. =O)
Så, om vi ska gifta oss eller inte?
Det beror helt på mig. Jag känner inte för att knö ner en hel Madde + lite till i en brudklänning. Så jag har sagt, att jag tänker inte gifta mig förr än jag klarat av att gå ner till minst 70 kg. Då skulle jag känna mig en aning mindre, och kanske ha mer självförtroende. Och det tyckte bejben lät ganska rättvist.
Så, i morse när jag gick upp, tänkte jag försöka anpassa maten efter hur lite jag kan röra mig nu med foglossningen. Det fick bli havregrynsgröt, men jag klarade inte av att äta det utan något på, blä va det smakar illa utan sylt. Hade vi haft banan så hade det gått bra att mosa i de.
Värre är det med luncher och middagar. Jag tror nog att jag får hitta lite fler recept på goda soppor. Börjar tröttna på dom som finns i affärerna. Vill kunna göra egen, så man kan frysa in.

För tillfället så går det ganska bra med att sluta röka. Känner mig friskare än vanligt. Synd bara att halsen börjar ta ut sin rätt. Harklade mig hela vägen till affären och hem.
Men det är ett värdigt straff. Bara bäbisarna mår bra av det.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

torsdag, maj 19

Sommardröm

I morse drömde jag en sån där dröm som fick mig att längta till den riktiga sommaren. De va min å gubbens familjer, alla va glada och det var varmt och skönt. Alla bara njöt av värmen så som man bara kan göra på en riktig sommardag. Urskönt va de

I dag är pojken ledig från dagis. Skönt att ha honom hemma lite med. Han ska få äran att följa med till MVC i eftermiddag. Får väl se om han inte hellre vill sitta i väntrummet och leka i stället för att sitta och lyssna på mig och tanten. Det är första besöket sedan jag fick veta att jag har 2 bebisar i magen. Men jag måste prata med henne om mycket i dag. Ju mer jag läser om tvillinggraviditeter, ju räddare blir jag att jag ska förlora dom innan dom kommer ut. Visst kan det bli hur bra som hällst, men efter som att jag har förlorat några innan, så kan jag inte hjälpa att jag är orolig. Men jag hoppas att dom fortfarande mår bra. Det känns som att dom är lite piggare än innan, så vi får väl se.

Snart är det helg med. Då är det kalas på lördag. Har alltid problem med vad man ska köpa till alla som fyller år.  Av någon anledning så är det ju alltid lättast att köpa till barn, för det är ju överskott av leksaker nu för tiden kan jag tycka. Vi får väl se om det blir någon brödrost eller nått.
Ha det bäst

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

onsdag, maj 18

Resonerar Inför Framtiden

Ja, att sluta röka går ju hur bra som helst, så det är inget jag behöver oroa mig för mer. Men så kommer allt det praktiska som man vill ha färdigt innan förlossningen.
måste röja ordentligt, göra plats för 2 nya små liv som ska trivas och få lite utrymme. Jag tror inte att dom kommer ha så stort behov av ensamhet dom första månaderna, så jag får planera efter det. Ligger man i 9 månader i en säck, så tror jag att det kommer finnas en vana av att ha den andre där. Så det räcker med en spjälsäng, finns ju alltid alternativ om det inte skulle fungera. Sen måste vi ju få tag på en bättre begagnad dubbelvagn. Men var ska vi få plats med den. Den kan väl inte stå ute under vinterhalvåret, så vi får allt hitta på något. Det bästa vore ju om den kunde vara lätt att fälla ihop, så kanske man kunde knö in den ändå någon stans.
Bilbarnstolar ska fixas fram med. Två stycken denna gången. Men det blir nog inte så problematiskt. Det finns ju alltid att låna.

ÖNSKAR ATT DET FANNS BÄTTRE ERBJUDANDEN PÅ SÅNA HÄR SAKER!



Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

Download...

Hur mycket finns det inte att ladda ner från nätet i dag? Man kan hitta allt, precis allt om man är flitig på att googla och söka sig fram. Jag vet inte hur många timmar jag spenderat framför datorn på jakt efter något, men jag hittar oftast det jag behöver. Sen finns det ju alla dessa program som man bara får lov att "PROVA" en viss tid. Men det finns dom som bara slänger in en liten fil i mappen, så har dom ett fullt fungerande program på obestämd tid. Visserligen så tror jag inte att det finns något lagligt med det, men ändå.

Jag själv är inte så hajj på datorer och allt fix och trix man kan hålla på med, men jag jag ser upp till dom som kan trolla lite med allt på datorn. Just nu är jag på jakt efter ett program som jag hade förut, innan jag nollställde min dator. Jag har programmet på skiva, men var fan den är har jag ingen aning om. Så jag gick ut på nätet, googlade lite, kikade runt. Och efter många om och men, så hittade jag det exakt samma programmet. Fast det var nog bara ren tur.

Nu sitter katten och skriker och ska ut. jobbig han är då...

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

tisdag, maj 17

Husvisning

I dag är det husvisning. Min mor trivs inte i hulliganhuset hon har hamnat i på storgatan. Vilket jag förstår, det finns inget som är mindre respektlöst än ungjävlar som springer och knackar på dörren mitt i natten, bara för att dom tycker det är kul. Festar mitt i veckorna och slänger skit på gården. Så i dag ska vi följa med henne och kika på en liten stuga någon halvmil från stan, som är precis lagom för henne. Priset är dock lite kraftigt för henne, men vi får väl se.

Och så har jag tänkt sitta med teorin nu, men man kollar ju alltid sin Facebook först. Är egentligen för trött, drömde att jag skulle bli våldtagen i natt, och en idiot försökte sparka mig på magen. Det är ju en riktigt mardröm för en som är gravid. Så jag spenderade natten springandes från 2 killar som var ute efter att förstöra mitt liv. Inte konstigt att man är trött efter ett sånt nattpass.

Får försöka piggna till lite, uppskrivningen flyttas inte fram bara för att man drömmer i bland. Hörs mer senare.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

söndag, maj 15

Dags Att Sluta

Söndag i dag. I går va det en lång dag. Fick en migränattack i går kväll. Såg inget å mådde illa som as. Men det gick över efter någon timme. Det var samma migrän som jag fick på pappas begravning. Fy fan säger jag bara. Tror jag överansträngde mig i går. Var tvungen att städa, men jag gjorde det väldigt långsamt och försiktigt, så det tog ju hela eftermiddagen. Men det är alltid skönt när det är gjort.

I morgon börjar en tid av nico-plåster igen. Måste sluta röka, fattar inte varför jag inte gjorde det i december när det gick så bra. Så dum i skallen är man. Men denna gången har jag i alla fall inget att skylla på för att få ta de där blosset man inte borde ta. Måste tänka på dom små i magen. Tror inte dom uppskattar det jag gjort mot dom. Men jag vill att dom ska komma ut och må bra. Så det är upp till mig, bättre sent än aldrig, hoppas jag.


Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

torsdag, maj 12

2 Aliens I Magen


Nu har jag tittat på Big Brother och legat och myst med mina aliens. Dom börjar röra mer på sig nu, och jag börjar förstå att dom faktiskt finns där inne. Men än så länge så kan jag inte dela med mig av rörelserna. Dom är fortfarande små och svaga, och det finns fortfarande plats kvar för några sträckningar då och då. Men nu när jag vet att dom är 2, så vill jag dela det med gubben och pojken mer än innan. Jag vill känna att dom är med, jag vill att dom ska känna som jag gör. Självklart så behåller jag foglossningen för mig själv, den vill jag inte att någon annan människa ska behöva dras med.

TVILLINGAR

Jag förstår att det är svårt att sätta sig in i en situation, om man inte har någon anledning att göra det. Man bryr sig inte. Jag brydde mig inte ett skit om gallsten, förrän jag själv fick diagnosen. Men det är så vi fungerar. Men nu sitter jag här, blev slängd in i denna världen, precis som många före mig. Det är i början något av det läskigaste man tvingats på, men efter ett tag, så smälter man in i tankarna, och man förstår att det kommer bli en sån där tid i livet som kanske kommer kännas kritisk, jobbig och helt knas, men antagligen, en av dom bästa tiderna i mitt liv. Det bästa är, att det kommer finnas hjälp om det kommer behövas, och jag antar att behovet kommer finnas.

Nä, jag är inte rädd längre, jag är mer villig att göra vad jag kan för att allt ska gå bra, fram till förlossningen. Det är steg ett just nu.
Vi ska klara de fram till förlossningen, sen väntar resten av våra liv.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

onsdag, maj 11

TeoriProv

Ja, som sagt, att vi ska få tvillingar kom helt oväntat. Så nu är det press på Madden måste jag säga. Nu får jag straff för att jag har slarvat med teoriläsningen. Jag har en och en halv måne på mig, drygt, så jag har lite tid att jobba på. Samtidigt är man trött och sleten, näst intill orörlig på grund av foglossning. Men vet du, jag vill verkligen att detta ska bli bra, jag vill vara förberedd när dom tittar ut. Jag vill så gärna att dom ska vara friska och krya, så rökningen ska bort, på ett eller annat sätt. Jag måste göra allt jag kan nu. Som sagt, jag har ju haft problem med graviditeter förut, så det finns inget som säger att denna ska flyta på som om inget ont finns. Klart att jag är orolig, självklart känns det som att det är dömt på förhand, men jag ska fan försöka allt jag kan.

Rökningen ska bort
Körkort är nödvändigt
lugn och ro behövs
och så klart kärlek.

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

tisdag, maj 10

TvillingTankar


Visst skulle jag ha roligt om jag fick köra sönder våran volvo 740 på denna vägen, fast nu va det mest mitt humör jag syftade på med den bilden. Den säger ju allt. Förståndiga tankar far omkring i skallen. Det är inte varje dag man får chansen att känna denna känslan av att man ska få tvillingar. Det händer sällan att man blir tvungen att tänka på allt, dubbelt så många gånger än om det hade varit en liten bäbis i magen. En tanke som slagit mig ända sedan jag fick veta att det var två var ju så klart frågan - Kommer vi klara av det? Jag vet att jag inte borde tänka så, för jag vet att det inte kan bli perfekt, men skulle aldrig i mitt liv tillåta att det gick åt helvete med något. Jag vet att många tyckte nog att jag var sträng med rutiner när pojken var liten, men det var just för att jag har sett så många barn växa upp utan just rutiner, och det är inget som jag velat satsa på. Nu känner jag att rutinerna måste komma in snabbt och enkelt, för att få dom båda på rätt väg. Dom ska känna den tryggheten från min sida, men även kunna leva med den tillsammans.
Sen när det kommer till förhållandet jag och bejben har. Jag har sett hans beteende med pojken ända sedan första dagen vi kom hem från BB, och jag har inga tvivel på att han kommer finnas och ta ansvar som den pappa han alltid fått lov att vara. Jag förstår att våra ensamma stunder kommer bli färre nu, och jag ser det bara som något bra. Jag uppskattar honom redan nu, och kommer göra det mer sen. Jag är så säker på honom för att vi har gått igenom en livstid tillsammans redan, vi har tagit oss genom mycke skit. Och jag älskar honom. Många gånger borde jag lämnat honom, men jag har alltid känt att han varit mitt stora val i livet. Jag vet var han står, och jag tänker stå kvar bredvid.
Vi klarar detta bejben, det är vi gjorda för.
ÄLSKAR DIG!

Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

måndag, maj 9

Ultra-Ljudet, Beskedet Som Ändrar På Allt

Man går upp en morgon, väl medveten om att man är gravid och hoppas just denna dagen att man får besked om att allt är bra i magen. Man lämnar pojken på dagis, och hoppas på att komma hem med goda nyheter om hans syskon som han har börjat längta efter. Man säger att man älskar sin karl, i fall att dåliga nyheter kommer, man vet ju aldrig. Man sätter sig i bilen, känner sig lugn, vill inte brusa upp i onödan. Kommer fram till Näl, lyckas med en supersnygg parkering, betalar parkering för en timme framåt, tycker inte att det borde ta så lång tid. Delar på en cigarett, efter som att man nu för tiden är där i tid, för att hinna hitta vägen dit man ska. Lunkar lugnt in, ingen stress, oron börjar smyga sig på. Det blir lätt att hitta mellan alla korridorer, och hissen funkar som den ska. Anmäler sig i luckan, och det finns inget mer lugnande än när man möts av en vänlig själ som talar om vart man ska gå. Kommer fram, blir inkallad, och lägger sig och får massa klet på magen. Så tar man ett djupt andetag, och bara väntar.

Jag måste göra er besvikna. Beskedet vi fick, var allt annat än lugnande.


Det tog en stund innan jag förstod att det är två små liv som ligger sked i min mage. Jag är fortfarande helt knas av beskedet. 12 cm små, dom växer lika fort och dom rörde på sig, mer än jag kunde anat, jag som ändå borde känna av dom. Den ena kliade sig lite på huvudet, den andra på näsan. Dom har en hinna mellan varandra, så det är inte så att dom kan spela kort medan dom väntar på att få komma ut. Plötsligt så gick jag och gubben in i en helt ny värld. Nu är det inget tal om hur kul det skulle vara med en liten gullig unge, gubben skojar inte längre om hur full soptunnan kommer bli, när vi trodde att vi bara skulle få 1 liten. Nu snackas det om stora containers för avfall så som blöjor m.m.

Just nu är allt bara rörigt, lite upp och ner, men det kommer reda sig med tiden. Vi får ta det som det kommer, och helt enkelt hoppas på att allt går bra denna gången, med våra 2 små liv.



Pözz & Kräm
Glöm Inte Prutta Innan Du Går

Mars - April
































Some Say Love - LeeAnn Rimes

Bloggerfy

Expose

Pappa 20/10-2009 Saknar Dig!

Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*

Bloggerfy