söndag, november 27

Jag Har Aldrig

Jag Har Aldrig Strulat Med Mer Än En Person På En Kväll?


Självklart får jag dricka, historien är dock lite längre än så.. men vem bryr sig egentligen om det.? =O)



What about you?

Jag Har Aldrig

Jag Har Aldrig Slängt En Kondom På Någons Ansikte??


Jag tänker inte dricka denna gången, men önskar nog att jag skulle de, ha ha!
Får du dricka?


Jag Har Aldrig...

Jag har Aldrig Haft Sex Med Någon Som Är Gammal Nog Att Vara Min Förälder?


Jag får dricka... 
Får du?


onsdag, november 16

Gjort Den Själv.. =OP


Köpte ju ny mobil för ett tag sedan, Sony Ericsson, Xperia Ray. Har upptäckt att man kan ladda ner massa olika appar till den. Typ som program. Bland annat fotoprogram. Sånt tycker ju jag är så himla kul. Skulle vara kul att jobba med sånt. Men som vanligt så behöver man ju utbildning för att kunna ha minsta lilla chansen till jobb i vårat nya samhälle.

I dag verkar det vara kallt ute. solen kommer inte riktigt fram genom dimman. Ska gå hämta pojken på dagis senare. I går fick han vara hemma på grund av att han inte sköter hämtningen. Han följer inte med när man kommer för att hämta och han springer i väg utan att tänka på att bilar kör bara några få meter från honom. Visserligen är det inte ett barns ansvar att behöva tänka på det, men jag kan heller inte släppa barnvagnen för att hämta tillbaka honom. Så, vi var ute i går och gick, då han själv fick träna på att gå bredvid vagnen och visa att han klarade de, vilket han gjorde. Så vi hoppas på förbättring nu när jag hämtar honom halv 2.

Jag ska hinna göra Play-doh deg nu med, men hur ska jag hitta tid till det? Suck!
Nu ska ungarna ha mat... IGEN!

måndag, november 14

American Madde



Jag har ju så kul med min nya mobil. en xperia Ray, helt underbart kul med alla appar. Man kan ju göra allt möjligt.

Nu ska jag lägga mig i alla fall.

tisdag, november 8

Mat Mat Mat!!

Jösses, vad allt krockar med ungarnas mattider hela tiden. Fick ringa akut till min mor och fråga om hon vill hämta Liam på dagis i dag. Ungarna ska ju äta samma tid som han ska hämtas. Dom börjar redan gny lite från sängen. Tur att man har folk omkring sig som hjälper mig. Annars hade jag nog gått in i väggen för länge sedan.

Slänger kanske in något senare, just nu är det dags att göra i ordning mat till två busar.

måndag, november 7

Play-Do Och Trolldeg – Recept Och Tips


trolldegs-älgDet går snabbt och lätt att göra hemlagad trolldeg och egen play-do. Nästan allt som behövs finns hemma i skafferiet. Modelleringen blir till en lek med barnen samtidigt som ni fixar fina dekorationer till jul och påsk.

Till trolldegen har man för det mesta allt som behövs i skafferiet, medan play-donkräver en sväng till Apoteket. Men den lilla burken alun räcker till massor av hemgjord majsig play-do med en oslagbart klämvänlig och smidig konsistens.

Trolldeg

Ingredienser till trolldeg

3 delar vetemjöl
1 del salt
1-1½ del vatten

Om man vill kan man lägga till en dryg matsked matolja per 1 dl salt. Då blir inte händerna torra efter att man använt degen.

Så gör du degen: Blanda mjöl och salt i en skål, blanda och knåda ner litet vatten i taget tills du fått en smidig deg.

Om man vill kan man färga degen med karamellfärg, men trolldeg går också bra att måla. Innan målning behöver  figurerna torka över natten, eller i ugnen i 100 grader i ca ½-1 timme.

Tips för bättre resultat
– Trolldeg torkar ganska snabbt, men håller ca ett dygn i plastpåse i kylen. Medan man arbetar med degen är det bra att ha en skål med vatten bredvid och fukta degen emellanåt så att den inte spricker.

– Lösa delar på figurerna, som armar, ben med mera, limmar man fast med vatten. Om det finns plats så förstärk med tandpetare eller tändstickor.

– Innan figurerna torkas så jämna till eventuella sprickor med lite vatten.

degbebisModellering och dekorationBåde barn och vuxna kan trolla fram vackra figurer; ljusstakar, dörrskyltar, placeringskort, kylskåpsmagneter, prydnadsfigurer – endast fantasin sätter stopp.

För modellering finns det mesta man behöver i kökslådorna, t.ex.:
• kavel
• bordskniv
• kakformar
• en bit tyg (att trycka mot leran för mönstrad yta)
• vitlökspress

Som dekorationer passar både naturmaterial och småpärlor, t.ex.:
• torkade blommor och blad
• små stenar
• små snäckor
• hela kryddor som svart och rödpeppar, nejlikor
• pärlor
• piprensare

Ska din figur hänga så gör hål med ett sugrör, en bra bit innanför kanten, innan du sätter den i ugnen. Du kan också trycka in ett gem (guldfärgat, det rostar inte) eller speciella öglor som finns att köpa i hobbyaffärer.

Arbetsbeskrivningar på mängder av fina figurer för äldre barn och vuxna finns bland annat hosskapligtenkelt.se/grupplera.htm

kyckling av trolldegMålning och glasering
Hobbyfärg och gouachefärg är vattenbaserde färger som ger fin täckning på trolldeg. Vattenfärg är mindre lämplig då det lätt blir för blött och figurena riskeras att lösas upp.

Pensla med mjölk för ofärgad glasering, pensla med ägg för brödfärgad glsering och stoppa sedan in i 250 graders ugnsvärme några minuter!

För hållbara figurer slutlackar man med hobbylack. Resultatet blir då en glansig, lättorkad och hållbar figur.

Play-do

Ingredienser till play-do4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk alun
3 msk matolja
5 dl kokande vatten
karamellfärg

Gör play-do steg för steg1. Blanda de torra ingredienserna. Var försiktig med alunet. Det irriterar huden i "torr" form så blanda till degen själv, barnen får sitt roliga snart.

2. När vattnet kokar, häll i karamellfärgen. Häll i mycket karamellfärg så blir det lysande starkt färgad play-do.

3. Häll oljan och det kokande vattnet över torrvarorna. Blanda tills degen blivit smidig, gärna i hushållsassistent. Kom ihåg att den bör svalna litet innan telningarna får trycka in nävarna i den.

4. När barnen lekt färdigt för den här gången är det bara att stoppa leran i plastpåse eller burk med lock och spara i kylen, den går att använda många gånger.

Ha det så kul med leken och skapandet!
 


söndag, november 6

Då Så


Så, de var de kalaset. Jag hatar när man inte hinner känna efter utan bara flyter med och bar är i det som finns. Man missar så mycket då. Såhär såg det ut när det vart färdigt. Jag hann inte ta några bilder, men hoppas att farmor och farfar tog några bilder som man kan få sen.

I dag har vi varit i väg hos kompisen. Det va gött å få umgås utan gubben. Dom små liven tog jag med mig. Det var nog lika bra, för annars hade jag bara oroat mig för hur det gick hemma. Är dom med mig så vet jag att dom mår bra. Vi hann med en liten promenad med. Det är skönt att få komma bort lite och se lite nya ställen. Och massa barn var det, och dom är ju inte dåliga på att liva upp. Fast jag var så trött, har varit det en lång period nu. Börjar känna mig gammal och grå igen. Men jag får väl komma igång med gymmet snart.

Nu ska jag sätta mig framför da tivi! Fick en ny hårddisk i går, ska koppla in den i teven och kika på lite film tänkte jag. Gubben får gärna komma och kramas en stund. Sånt hinner man ju inte med så ofta. Bara en liten kram då och då skadar ju inte. =O) Fick även lite pengar, och massa småplock som ljusstakar och en gosig halsduk, och en bok om kroppen. Det står massa spännande onödigt vetande i den. Som till exempel att det tar 6 månader för en hårsäck att repa sig efter att ett hår släppt, och att skelettet väger ca 3 kg. Det fick mig att fundera på vad kroppens standard egentligen väger på en vuxen. Som skelettet, huden och allt som kroppen behöver för att fungera. Naglarna växer 4 cm på en månad och kan bli upp till 70 cm långa...

God natt!

lördag, november 5

25 År Senare


För 25 år sedan låg min mamma och kämpade med att få ut mig. Det verkar som att hon lyckades bra med det, för här sitter jag ju.
Ja, efter 25 år har man hunnit med mycke. Tonåren var väl inget som man vill skryta med, barndomen var något som jag inte minns så mycket av, tyvärr. Men det är nu på senare dagar som jag nog förstår att livet inte blir bättre än såhär. Man får kämpa för det man vill.

Jag kan ju säga att jag aldrig trodde att jag skulle vara trebarnsmamma vid 25 års ålder, och jag har aldrig trott att jag skulle få tvillingar. Hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle bo i ett hus med en gubbe jag älskar och ha allt detta som jag har i dag.
Livet är verkligen oförutsägbart,
OCH JAG ÄLSKAR DET!

GRATTIS TILL MIG!!!

fredag, november 4

Nytt Igen


Den nya headern.


Före detta header.

Sådär ja, ny header igen. Den blev väldigt enkelt, men ändå har jag suttit med den i snart 2 timmar. Det tog lite tid att få ordning på texten. Gjorde den på mylivesignature.com Där kan man göra många olika textstilar och storlekar. Kanske är något för dig?

I dag stack gubben till jobbet tidigt. Måndag till torsdag börjar han jobba först 9, så han brukar hjälpa till med matningen här på morgonen. Men i dag jobbar han ju kort dag, så han stack till jobbet kvart över 6. Men jag har varit uppe sen 4 och fått lite egen tid, så nu slipper jag ju stressen som brukar uppstå när jag ska rusa upp och mata dom, samtidigt som jag måste hjälpa pojken med frukost och annat. Sen ska jag hinna pumpa på morgonen med, och äta frukost. Morgonen är den rörigaste och stressigaste tiden på dagen, så nu ligger jag ju lite före i schemat när jag hunnit pumpa i alla fall. Fast de jävligaste är ju att jag måste pumpa nu snart igen...

I dag kanske vi tar en sväng till Lotta Potta. Och i morgon blir det kalas.. suck. Jag känner att jag inte har tid att fylla år, men man måste väl.

Ha det gott nu!

torsdag, november 3

Piggelin

Lilla tjejen vägrar sova så mamma får lite tid att göra annat. Tur man går en gubbe te sånt, synd bara att han måste jobba. Men man får väl passa på att njuta av denna lugna tiden, för de blir väl värre sen när dom ska börja krypa omkring här.

onsdag, november 2

Trångt

Stackars bloggen, ingen som har tid med några inlägg längre. Men det får vara så ett tag. Jag har så mycke annat att lägga min tid på just nu. Bäbisarna ska ha sin tid, och storebror måste få sin tid med. Men vi kämpar på. I dag är jag uppe tidigt för att gubben ska slippa väcka mig sen. Det är inte ofta han lyckas med de. Jag sover ganska tungt när jag väl får chansen.

I dag ska vi till BVC. Sonja har nog gått upp lite till nu hoppas jag. Vilhelm börjar nästan bli för tung. Det är verkligen skillnad på dom två. Sonja brukar ta god tid på sig när hon äter. Hon har aldrig bråttom. Vilhelm klunkar i sig som om han håller på att svälta. I går fick dom duscha. Sonja skrek och var lite mer obekväm, Vilhelm brukar vara mer öppen och tycka att saker är spännande. Dom är så olika, på alla sätt. Det är kul när dom ligger i lekhagen. börjar Sonja gny lite, så svarar Vilhelm. Sen ligger dom båda två och gnyr tills någon av dom slutar, som om dom faktis kan prata med varandra. Så himla kul.

Nu för tiden när jag ser barnvagnar ute, så känns det konstigt, undrar nästan varför inte alla andra också får två. Det känns, för mig, helt naturligt med två, som om det ska vara så för alla. Tror gubben har varit inne på dom tankarna med. redan på BB gick han omkring på avdelningen och mumlade. Dom har bara en, vi fick två! Och nu när dom är en månad så är det nästan som att man undrar hur våra liv kommer se ut i framtiden. Men herre gud, jag är orolig för hur vi ska få plats här inne. På övervåningen finns det två rum. pojken har ett litet, jag och gubben har det stora. Här nere finns det ett till litet rum. Sen har vi ett extra stort vardagsrum, som går att göra om till ett mindre rum och slå upp en vägg så det blir ett större sovrum till. Men jag tror inte att det funkar riktigt. Vi har ju en ganska stor datahörna, och om vi skulle slå upp en vägg skulle den få plockas bort, för någon annan stans finns det inte plats för den.

Så typiskt, nu har vi varit på BVC, de bara de att jag blev störd mitt i inlägget förut.
Nu postar jag de, så det blir något av de...

Some Say Love - LeeAnn Rimes

Bloggerfy

Expose

Pappa 20/10-2009 Saknar Dig!

Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*

Bloggerfy