torsdag, december 22

Hizza/Dizza Björn Rosenström


Björn Rosenström spelas just nu. Det var ett tag sedan jag lyssnade på hans musik. Har ju lixom vuxit upp med hans musik i bakgrunden, så lite minnen ha man ju från den tiden när man lyssnar. Men gud va osammanhängande hans låtar är. En del verkar inte ens ha någon vettig titel. Och någon favoritlåt finns det ju inte heller. Om jag måste välja så är det nog hans album "Pop På Svenska" som jag väljer. Men det är nog på grund av att jag har minnen från det albumet från tiden jag bodde i Töreboda.

Han är ju inte min idol, men ändå så är det svängit och går att lyssna på.

Jag


Björn Rosenström

torsdag, december 15

Julgran Och En Egen Tomte




Liam klädde granen, men man fick ju rycka in när han inte nådde längre.


Jocke förstod inte att stjärnan skulle upp sist, men den kom ju upp i alla fall.


Sen va Liam iväg och fick på sig sina tomtekläder. Visst ser han hoppfull ut. Tycker han ser jättegullig ut. Nu känns det lite som jul här hemma. Och dom små växer, och är nog inte så små länge till. Dom mumsar banan, Vilhelm fick smaka på grädde (obetydligt lite så klart) och dom börjar redan få lite ordning på sina magar. Sonja spyr mindre, och Vilhelm äter bättre. Visserligen är dom ju bara 10 veckor, och jag kan känna det som att jag skyndar för fort och kanske har lite bråttom. Men det är så när man har tvillingar. Jag klarar inte riktigt av detta längre, så jag vill nog att dom växer snabbare än dom gör. Men ändå så får dom själva så klart ta det i sin egen takt.
Men vem säger att man inte kan prov sig fram.

Nu närmar det sig julen, och jag har fortfarande 2 klappar kvar att inhandla. Men det löser vi kanske i helgen.

Torsdag.. Var Tog Veckan Vägen?

Varje dag när jag vaknar så är det samma sak. Undrar vad det är för dag och vad den har att bjuda på. Fast det är sällan som det händer något avvikande nu för tiden. Fast det är nu som man börjar få tillbaka lite av att vara mamma. Vilhelm började prata glatt för en vecka sedan. Och i går tog Sonja ett stort steg och började mumla lite hon med. Jag är lite rädd att hon kommer hamna efter med det mesta för hon låter nappen ta över hennes liv. Hon älskar den, måste hela tiden ha den i munnen, annars tycks inte hennes liv vara komplett och hon skriker tills hon har den på rätt plats. Det är något som vi nog måste jobba på lite här på dagarna.

Efter som att hon är ett "kräk" barn med känslig mage så visar det sig i att hon får ta över Vilhelms 60 kläder som han växer ur nu. Man känner en kolossal skillnad på dom när man går omkring med dom här hemma. Bär jag på honom en stund, sen plockar upp lilltjejen så är hon lätt som en fjäder, och det är nästan att man är rädd att hon ska gå sönder. Tvärt om är det om jag plockar upp honom efter att konkat på Sonja en stund, mer bastant och det är mer att hålla i. Men det verkar höra till deras personligheter. Sonja är mer mjuk och försiktig av sig, medan Vilhelm verkar vara den som är mer tålig och nöjd med allt som finns omkring sig.

Liam, han va en lugn och otroligt snäll liten bäbis. Han gjorde inte mycket väsen av sig. Och det var sällan han hade några magproblem eller något annat. Han var mest nöjd med sitt liv. I dag kämpar han fortfarande med att hitta sin egen personlighet och göra den fullständig. Han testar sina gränser, men inser ofta att det inte är något han behöver göra när det gäller mamma. Och det känns tryggt att vi båda vet var vi har varandra. Värre är det med gubben. Han tofflar för Liam, vilket resulterar i att Liam nog inte riktigt vet var han har gubben. synd att det ska behöva vara så.

Nu vaknar dom små liven, dags för frukost.

onsdag, december 14

Hizza/Dizza Julkalendern

Varje år kan vi se en julkalender på teven. Den börjar så klart den 1 December, och fortsätter ända fram till julafton. Men den första julkalendern som var 1960, började 27 november, detta var på grund av att det då inte sändes någon tv på onsdagar, så det skulle ändå hinnas med 24 avsnitt. I år tycker jag att mysfaktorn är på topp så fort julkalendern börjar, och jag vill alltid se mer efter den stackars kvarten. Dom har lyckats fängsla med spänning. Men dom lyckas ju inte alltid med spänningen. Förra året kunde vi se "Hotell Gyllene Knorren", som var en besvikelse i mina ögon.

Men alla känner vi olika, och jag som ändå har barn, vill gärna spendera den lilla kvarten med hela familjen i soffan, för att sen flyga upp och ta tag i allt som måste göras igen. Det är en helig stund under dagarna fram till jul. Mina Favoriter hitills har ju absolut varit Mysteriet På Greveholm, och så årets Tjuvarnas Jul.

Här följer en lista av dom gångna årens julkalendrar:

2011 - Tjuvarnas Jul
2010 - Hotell gyllene Knorren
2009 - Superhjältejul
2008 - Skägget i Brevlådan
2007 - En Riktig Jul
2006 - LasseMajas Detektivbyrå
2005 - En Decemberdröm
2004 - Allrams Höjdarpaket
2003 - Håkan Bråkan
2002 - Diselråttor Och Sjömansmöss
2001 - Kaspar i Nudådalen
2000 - Ronny Och Julia
1999 - Julens Hjältar
1998 - När Karusellerna Sover
1997 - Pelle Svanslös
1996 - Mysteriet På Greveholm
1995 - Jul i Kapernaum
1994 - Håll Huvet Kallt
1993 - Tomtemaskinen
1992 - Klasses Julkalender
1991 - Sunes Jul
1990 - Kurt Olssons Julkalender
1989 - Ture Sventon, Privatdetektiv
1988 - Liv I Luckan
1987 - Marias Barn
1986 - Julpussar och Stjärnsmällar
1985 - Trolltider Med Trollkalendern
1984 - Julstrul Med Staffan Och Bengt
1983 - Lille Luj Och Änglaljus i Strumpornas Hus
1982 - Albert Och Herberts Julkalender
1981 - Stjärnhuset
1980 - Det Blir Jul På Möllegården
1979 - Trolltider
1978 - Julius Julskötare
1977 - Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter
1976 - Gumman Som Blev Liten Som En Tesked
1975 - Långtradarchafförens Berättelser
1974 - Rulle På Rullseröd
1973 - Jul i Mumindalen
1972 - Barnen i Höjden
1971 - Broster, Broster!
1970 - Regnbågslandet
1969 - Herkules Jonssons Stroverk
1968 - Klart Spår Till Tomteboda
1967 - Gumman Som Blev Liten Som En Tesked
1966 - En Småstad Vid Seklets Början
1965 - Farbror Pekkas Handelsbod
1964 - Lill-Stina På Repotage i Storskogen
1963 - Den Tänkande brevbäraren
1962 - Tomtefamiljen i Storskogen
1961 - Julbåten Juliana
1960 - Titteleture


Jag 




"Tjuvarnas Jul"

tisdag, december 13

SmåBarnsMammors Tankar


Jag kommer ihåg när Liam var liten. Då tänkte jag ofta på vad jag gjorde för fel, vad jag kunde gjort bättre för honom och hur dålig jag var som mamma när jag lät honom ligga och skrika en stund. Även om jag satt tillsammans med honom så kände jag mig som världens sämsta mamma som lät en så ensam liten bäbis ligga och skrika. Nu är det ännu värre. Jag vet inte hur många gånger om dagen jag känner mig helt värdelös som mamma när jag inte kan ta båda samtidigt. Den ena ligger och skriker medan jag fixar till den andra med blöja och dylikt. Sen är den den andra som ligger och skriker efter mamma när nästa ska få ren blöja. Hade jag inte klarat av att mata båda så skulle jag nog inte klarat av detta livet alls. Och denna dagliga huvudvärken...

Sen har jag en tendens att se ingående vad jag går igenom varje dag, med stressen och viljan att allt ska vara så bra som möjligt, skulden och önskan om att kunna göra mer, snabbare och mer effektivt. Men jag glömmer ofta bort hur gubben har det på dagarna. Här om dagen sa jag till honom att jag skulle vilja göra vad som helst för att få byta med honom, bara över en dag och få lite semester. Men sen slog det mig att han kanske inte alls har det så lugnt han heller på jobbet. Fast han har det kanske inte lika stressigt, men ändå så får han nog heller inte en lugn stund.

Även fast varje dag är en upprepning, så vet jag att det inte varar för evigt. Att jag mår dåligt och blir frustrerad över min trötthet, att bäbisarna får ligga och skrika, att jag stressar sönder så fort vi har något på schemat, allt sånt kommer inte hålla på i evigheter. Mitt liv handlar inte om mig längre, det har de inte gjort på 5 år, och jag måste kämpa vidare.
Svårare än så är det inte!


måndag, december 5

Dags För Mat

Hämtat pojken på dagis nu. dags att mata ungarna nu med.. igen!
Pojken vart lite grinig i dag när jag kom för att hämta honom. Vet inte varför. Men det verkade som att han inte ville hem egentligen. Fast han sa inget.

I kväll tänkte jag hinna med att se på en film. Får se vad det blir. Skräck är jag ju alltid sugen på att se. Beror ju på om ungarna somnar som jag vill, eller om dom tänkt ligga och krångla i sängen. =O)
Ha det gött


söndag, december 4

I Bland Måste Man...

Så, vart å handlat. Så typiskt att jag inte hittar såna "mats" som man kan ha som underlag vid blöjbyten. Det finns inte i hela byn här. Men jag ska ju ta en sväng till Trollhättan sen. Köra iväg lite möbler. Strävan efter "space" fortsätter. Jag vet ju att det inte finns någon chans att jag kommer kunna trivas här. Inte med denna stora familjen. Men gubben är ju mer kär i sina "ting" än sin nya familj, så för honom verkar det kvitta. Huset är värt mer. Ärligt så har jag kikat efter lägenhet ett tag nu, men inte hittat någon som är tillräckligt stor. Men grejen är att om jag flyttar nu, så har jag inga planer på att bosätta mig med gubben igen. Jag tog det personligt när vi gnabbades om framtida bostad. Att han hellre bor kvar här med sina grejer, än har sin familj kvar i samma hus, det gör ont, och att han inte tar mig på allvar, gör mer ont än något annat. Hur ska man kunna leva med någon som inte kan ta en på allvar?
Jag vill inte flytta utan honom, jag älskar honom, men han vill inte flytta. Och jag mår dåligt här nu när det plötsligt blev så trångt. Jag har ingen stans i huset där jag kan få vara ensam, bara jag. Medan han har hela källaren (rum med en enda stor tågbana, garaget fullt med hans skrot, en skrubb med hans elprylar, och ett helt rum med böcker här på nederplan. Mina saker ligger undanstoppade i lådor utspridda i hela husets gömmor.

Känslan av att jag bor hos honom, inte med honom har jag haft sedan vi flyttade hit, och det verkar inte vara så noga med att få bort den känslan heller.
Suck!
Om jag inte mår bra, hur ska jag då kunna ta hand om två små bäbisar, plus min lilla 4-åring?
Argumenten talar för flytt, med eller utan honom. Men jag tror han har gjort sitt val, tyvärr. Ska kika på en lägenhet på tisdag, men tror den är för liten. I värsta fall så får det bli Lidköping, eller Trollhättan, för det är ont om 4:or här.

Nu piper ungarna, börjar väl vakna till liv igen.

fredag, december 2

Nu Blev Det Kvällen

Se där ja, mina 200 kcal är nådda, med lite övertramp. Men på måndag vet jag lite mer vad jag har att röra mig med. Nu blir det bara soffsittande och lite godis. Man är ju bara människa trotts allt.


Räkna Kalorier

Genom att väga maten, och skriva upp hur mycket av varje man har lagt upp på talriken, så kan man enkelt se hur många kalorier man får i sig /dag med lite matematik. Jag tycker nästan att det blir för lätt. Fram till måndag ska jag testa väga med Jockes TraderaVåg och se hur många kalorier jag kommer upp i på en dag. Bara nu på morgonen har jag kommit upp i 146,4. Och jag har ändå inte ätit frukost. Det är ju kaffet på morgonen som är lite för mycket. 2 dl kaffe är bara 4 kalorier, men det är ju mjölken och sockret som jag har i som gör mycket. Ca en dl mellan mjölk är 47,5 kalorier. Sen en tesked socker på de, ca 6 gram ger 24,3 kalorier. Så där har vi min start på morgonen. 2 koppar kaffe.

Är man en aktiv kvinna bör man få i sig runt 3000 kcal/dag, men när man är som jag, stillasittande trebarnsmamma så räcker det gott och väl med 2000 kcal/dag. Genom att väga maten och se hur många kcal jag får i mig på en dag, så tror jag nog att jag kan vända på denna onda cirkel som jag befinner mig i. Och förhoppningsvis så kanske att jag kan må lite bättre rent psykiskt av att jag kan ta kontrollen.

Some Say Love - LeeAnn Rimes

Bloggerfy

Expose

Pappa 20/10-2009 Saknar Dig!

Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*

Bloggerfy