måndag, augusti 2

Buffy The vampireSlayer

"Buffy The VampireSlayer"
Sarah Michelle Prinze, född Gellar,14 april 1977


En amerikansk tv-serie som producerades från 1997 till 2003. Serien är skapad av Joss Whedon och sändes i sju säsonger med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen som Buffy Summers.
Tv-serien experimenterar med oväntade händelser och ljud: i avsnittet Hush (s04e10), måste huvudpersonerna besegra sin fiende under total tystnad, medan alla personer i Once More With Feeling (s06e07), sjunger sina repliker (detta är aven mitt FaVVo-avsnitt). Sångerna finns tillgängliga på cd, med sånginsats av skådespelarna.

Fiender i serien
I den första säsongen är det en vampyr kallad Mästaren, och hans högra hand, ett barn kallad Den smorde, som ska besegras. I säsong två ställer vampyrerna Spike, Drusilla och Angelus till med problem. I den tredje säsongen är fienden Borgmästaren som försöker stärka sin makt genom att bli en demon. I den fjärde säsongen har en hemlig militär-organisation, The Initiative upprättats, varunder Maggie Walsh leder ett stort och hemligt projekt som spårar ur. I den femte säsongen introduceras Buffys yngre syster, Dawn Summers. Det visar sig att Dawn egentligen är Nyckeln, en nyckel som helvetesgudinnan Glorificus vill ha för att öppna andra dimensioner och därmed kunna lägga Jorden under sig. I säsong sex är det en trio bestående av Warren Mears, Jonathan Levinson och Andrew Wells som ställer till med problem. Dessutom är Buffy djupt deprimerad och Willow blir ond. I den sista och sjunde säsongen utspelar sig en kamp på liv och död vid Helvetesgapet mellan Scooby-gänget och Den första ondskan.

JAG

Buffy The VampireSlayer



Pözz & Kräm

2 kommentarer:

Kommentera Mera

Some Say Love - LeeAnn Rimes

Bloggerfy

Expose

Pappa 20/10-2009 Saknar Dig!

Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*Follow *Mizz_Madden*

Bloggerfy